Promises (2001) Watch Online
Documentarians Justine Shapiro and B.Z. Goldberg traveled to Israel to interview Palestinian and Israeli kids ages 11 to 13, assembling their views on living in a society afflicted with violence, separatism and religious and political extremism. This 2002 Oscar nominee for Best Feature Documentary culminates in an astonishing day in which two Israeli children meet Palestinian youngsters at a refugee camp.
Orta Doğu’daki çatışmayı orada yaşayan çocukların bakış açısından öğrenmekten daha iyi bir yol olabilir mi ve barış istiyorken zıt taraflardaki insanları (bu durumda çocukları) bir araya getirmekten, onlarla konuşmaktan, birbirinizi tanımaya çalışmaktan ve onların tarafını da anlamaya çalışmaktan daha iyi yöntem olabilir mi?
Günümüzde Kudüs’te yaşamak gerçekte nasıl bir şey? Yapımcı B.Z. Goldberg’in memleketine, İsrailli ve Filistinli yedi çocuğun savaş ve barış hakkında düşündüklerini ve nasıl büyüdüklerini görmeye gitmesiyle Promises (Umutlar) Orta Doğu’daki çatışmaya dokunaklı ve şaşırtıcı biçimde taze bir anlayış sunmuş oldu. Birbirlerine 20 dakika uzaklıkta yaşıyor olmalarına rağmen farklı dünyalara hapsedilmiş yedi çocuk…
En iyi belgesel dalında Oscar adayı ve aynı dalda Emmy sahibi olan Promises (Umutlar) samimi ve tarafsız ropörtajlarla hem çocuklara miras kalmış güvensizlik ve acıyı, hem de onlardan bazılarının kontrol noktalarını geçip birbirleriyle görüşmek istemesiyle ortaya çıkan umut belirtilerini incelemekte. plisuko
Yahudi- Filistinli çatışmasına alternatif bir bakış açısı sunan bu filmde, birkaç Yahudi ve Filistinli çocuk üç yıl boyunca takip ediliyor ve daha sonra birbirleriyle iletişimleri sağlanıyor. Üç yönetmen yedi yerli çocuğu 1995 ve 1998 yılları arasında izliyor. Hepsi tamamen farklı geçmişlere sahip. Yedi çocuk Kudüs’te büyümenin nasıl bir şey olduğunu ayrı ayrı anlatıyor. 90’lı yıllarda çocuk olan nesli betimleyen bu filmde, Orta Doğu’daki problemlerin ne kadar derin köklere sahip olduğunu ve çözülemez durumda olduğunu görüyoruz. Çocuklarla birkaç yıl sonra tekrar görüşülüyor. O zaman birkaç sene içinde çocukluk masumiyetlerini nasıl yitirdikleri gözler önüne seriliyor.